Skidne
æg:
Kog ca. 2-4 æg pr. person til de er hårdkogte. Æggene køles af og pilles.
Til sovsen beregnes 2-3 dl. mælk pr. person, og den laves som en almindelig
opbagt sovs. Den må dog gerne være lidt tyk, så den kan "hænge
fast" på æggene. Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med
fiskesennep, salt og peber hvorefter æggene kommes i.
Æggesøbe:
Rør 4 æggeblommer sammen med 100 gr. sukker, 50 gr. mel og 1/2 ltr. mælk. 1
ltr. øl koges op. Når den varme øl bruser, hældes æggeblandingen i og kogers
med et øjeblik. Retten spises med ske, på samme måde som suppe.
Påskesteg
(6 pers): (Mortens
opskriftsamling)
-
1 Lammebryst
uden ben
Salt og peber
1 fed hvidløg
-
2 dl bouillon
FYLD:
-
200 g hakket kød efter behag
1 dl vand
2 spsk. rasp
1/2 tsk. salt
lidt peber
1 tsk. basilikum
-
-
FREMGANGSMÅDE:
-
-
Ovntemperatur:
170°.
Stegetid ialt: Ca. 1 time & 45 min.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer & 15 min.
-
Kødet lægges med skindsiden mod bordet og drysses med salt, peber
og hakket hvidløg. Det hakkede kød æltes til en fars med vand,
rasp, salt, peber og basilikum. Farsen smøres i et tyndt lag over kødet.
Kødet rulles sammen på den lange led, fæstnes med kødnåle og snøres.
Læg stegen i en lille bradepande og steg den ved 170°. Når kødet
er brunet, tilsættes bouillonen og stegen dryppes af og til under
stegningen.
SERVERING:
-
Hertil
serveres grønsager. Bradpanden koges af og skyen serveres til.
|