Påskemad

Skidne æg:
Kog ca. 2-4 æg pr. person til de er hårdkogte. Æggene køles af og pilles. Til sovsen beregnes 2-3 dl. mælk pr. person, og den laves som en almindelig opbagt sovs. Den må dog gerne være lidt tyk, så den kan "hænge fast" på æggene. Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med fiskesennep, salt og peber hvorefter æggene kommes i.

 

Æggesøbe:
Rør 4 æggeblommer sammen med 100 gr. sukker, 50 gr. mel og 1/2 ltr. mælk. 1 ltr. øl koges op. Når den varme øl bruser, hældes æggeblandingen i og kogers med et øjeblik. Retten spises med ske, på samme måde som suppe.

 

Påskesteg (6 pers): (Mortens opskriftsamling)

1 Lammebryst uden ben
Salt og peber
1 fed hvidløg

2 dl bouillon

FYLD:


200 g hakket kød efter behag
1 dl vand
2 spsk. rasp
1/2 tsk. salt
lidt peber
1 tsk. basilikum

 
          FREMGANGSMÅDE:

 

Ovntemperatur: 170°.
Stegetid ialt: Ca. 1 time & 45 min.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer & 15 min.


Kødet lægges med skindsiden mod bordet og drysses med salt, peber og hakket hvidløg. Det hakkede kød æltes til en fars med vand, rasp, salt, peber og basilikum. Farsen smøres i et tyndt lag over kødet. Kødet rulles sammen på den lange led, fæstnes med kødnåle og snøres. Læg stegen i en lille bradepande og steg den ved 170°. Når kødet er brunet, tilsættes bouillonen og stegen dryppes af og til under stegningen.

          SERVERING:

        Hertil serveres grønsager. Bradpanden koges af og skyen serveres til.